overige

Jaardoelen (3) Werkdoelen voor 2020

In mijn vorige blog kon je lezen hoe ik terugkijk op 2019. In de kerstvakantie heb ik nagedacht over mijn doelen voor 2020. Dat resulteerde in een aantal losse briefjes en ideeënlijstjes. Op mijn eerste werkdag ben ik er eens goed voor gaan zitten. Welke ideeën uit de brainstorm zijn echt goed? En hoe kan ik deze concreet maken?

Dat was best lastig, want ik had heel veel ideeën voor het nieuwe jaar. Ik vond het moeilijk om er vijf of zeven uit te kiezen. Dat heb ik dus ook niet gedaan; ik heb best veel dingen opgeschreven. Gewoontes die ik wil veranderen, projecten voor in de kerk, op school, sportdoelen, maar ook wensen voor ‘ooit’. Niet alles hoeft tegelijk. Daarom heb ik erbij geschreven in welke periode ik ermee aan de slag wil.

Vervolgens heb ik voor het eerste kwartaal een aantal doelen concreet uitgewerkt, zodat ze meetbaar en haalbaar zijn. Deze doelen komen vervolgens in mijn maandoverzicht terug als projecten en in mijn weekoverzicht als taken. Elk kwartaal kijk ik terug naar mijn jaardoelen, elke maand kijk ik naar mijn kwartaaldoelen en elke week kijk ik naar mijn maandprojecten. Zo blijven het geen vage doelen, maar werk ik ze stapje voor stapje uit. 

Wat zijn mijn plannen voor 2020?

Het schrijven van artikelen vind ik erg leuk en wil ik graag uitbreiden. Daarom heb ik me voorgenomen om minimaal 20 keer acquisitie te doen bij een nieuw magazine of website. In het eerste kwartaal doe ik dat 8 keer. Een goed begin van het jaar!

Naast opdrachten met strakke deadlines, wil ik tussendoor graag aan een wat langere opdracht werken. Verder wil ik graag oefenen met genres waarin ik nog weinig heb geschreven. In het eerste kwartaal ga ik webteksten herschrijven. Verder kijk ik per kwartaal welke genres ik graag wil beoefenen.

Iets wat me ontzettend leuk lijkt, is meewerken aan een kookboek. Of dat nu is als corrector, redacteur of als ‘proefkoker’. Dit is eigenlijk meer een wens dan een doel. Maar door deze wens op te schrijven, zit het al meer op mijn netvlies en kijk ik vanzelf uit naar mogelijkheden om het vorm te geven.

Dit jaar ga ik weer workshops bullet journaling geven. Ook heb ik ideeën voor nieuwe workshops: speciaal voor moeders en voor ondernemers. In Q1 ga ik deze ideeën uitwerken en de eerste workshops plannen. Het lijkt me heel tof om ook online trainingen te gaan geven. Dit idee ligt er al een tijdje en ik word er steeds enthousiaster over. Hier ga ik verder over nadenken. Wordt vervolgd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *