geloof, over mij, timemanagement

Jaardoelen (4) Privé

Mijn woord voor 2020

Voor het nieuwe jaar wilde ik graag een ‘word to live by’. Een woord dat inspireert om vanuit te leven, ook in geestelijk opzicht. Ik heb een paar woordenlijsten bekeken, een brainstorm gehouden en een quiz gedaan (ja, die bestaan dus!). Maar dat was niet de manier waarop ik mijn woord vond. Of misschien moet ik zeggen dat het woord mij vond …  

In de kerstvakantie had ik het boek Vrij en moedig leven met God van Marieke Meijer meegenomen. Ik had haar een paar keer geïnterviewd en haar gedachtegoed sprak me enorm aan. Ze leert je dat je vrij bent omdat je samen met God leeft en daardoor niet afhankelijk bent van hoe anderen over je denken, of hoe je over jezelf denkt. Ik merkte bij mezelf een verlangen naar deze vrijheid. Hoe mooi is het dat God ons vrijheid heeft gegeven, in alle opzichten! Vrij van moeten, vrij van oordelen, vrij van regeltjes die anderen of onszelf ons opleggen.

Mijn woord van 2020 is daarom ‘vrijheid’ geworden. Grappig genoeg kwam dit woord daarna ook telkens weer terug. Ik begon met studie Leven in Gods ritme over sabbatsrust, en deze bleek ook heel erg over vrijheid te gaan. Wat werk betreft klopt het woord ook. Door freelancer te worden, ben ik een stuk vrijer geworden in mijn keuzes. In het nieuwe jaar is het de uitdaging om deze vrijheid vast te houden en steeds te kiezen voor datgene wat ik echt graag wil. 

Ik ben heel benieuwd wat dit woord me dit jaar allemaal gaat brengen. Ik hoop dat het een leidraad wordt in de boeken die ik lees, de studies die ik doe, de activiteiten die ik ontplooi en de gesprekken die ik voer. 

Doelen voor 2020

Natuurlijk had ik ook een hele lijst ideeën voor doelen voor 2020. Ook nu moest ik daarin echt keuzes maken! Gelukkig is een jaar best lang en hoeft niet alles tegelijk.

Sport en gezondheid

Het sporten wil ik graag weer op volle kracht gaan doen. Het werkt voor mij dan goed om daarvoor een concreet doel te stellen. Daarom ga ik meedoen aan de Mudraise voor IJM die in juni plaatsvindt. Naast mijn reguliere sportschooltraining, start ik in het eerste kwartaal met joggen. In het tweede kwartaal volg ik ook een aantal survivallessen.

Het jaar 2020 blijkt voor veel mensen een aanleiding te zijn om creatieve doelen stellen rondom het getal 20. Ik zag zelfs iemand die dit jaar 2020 kilometer wil gaan wandelen! Ik heb mezelf als doel gesteld om iedere dag 20 minuten buiten te lopen of te fietsen. Dat zou niet zo moeilijk moeten zijn, maar toch is het tot nu toe niet elke dag gelukt. Een goede motivatie om elke dag even mijn hoofd leeg te wandelen!

Geloof en kerk

Het thema ‘vrijheid’ wordt dit jaar een leidraad voor de dingen die ik wil leren en lezen. In december ben ik al begonnen met een stilteproject voor Sestra en hier ga ik ook dit jaar mee verder. In het najaar wil ik graag weer een stiltedag bezoeken, daar kijk ik nu al naar uit. In onze kerk wil ik graag aan de slag met het thema huwelijken en relaties. Verder heb ik mezelf voor de zoveelste keer voorgenomen om de dag te beginnen met stille tijd. Tot nu toe gaat het heel goed!

En verder …

Dit jaar wil ik graag 20 klassieke jeugdboeken lezen. Ik houd erg van jeugdboeken en dit lijkt me een leuke manier om er toch eens wat meer te lezen. Tips zijn welkom! Verder wordt het dit jaar eindelijk tijd om weer pianoles te nemen! Voor de ouders op school organiseer ik binnenkort een avond rondom duurzaamheid. Dit blijft ook een thema voor mij; niet zozeer een doel, maar een manier van leven.

Doelen helpen mij om gericht te blijven op wat ik belangrijk vind en mijn focus te behouden. Een wens of verlangen blijft zo niet vaag en ongericht, maar wordt concreet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *