Over mij

Voor iedereen ben ik weer wat anders. Voor mijn kinderen ben ik een dingenzoeker en voorlezer. Voor een eindredacteur ben ik een soepele, heldere schrijfstem. Voor een auteur ben ik enthousiast meedenker en ideeƫnverzinner. Voor mijn vriendinnen ben ik koekjesbakker en wandelmaatje. Maar wie ben ik volgens mezelf?

Hannah …

  • werkt met plezier en enthousiasme.
  • is inhoudelijk en professioneel.
  • is persoonlijk en menselijk.
  • leert graag iets nieuws.
  • communiceert duidelijk.
  • is gestructureerd en georganiseerd.

Opleiding en werkervaring

Na het EH-Basisjaar deed ik een studie Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier studeerde ik af op het vakgebied taalbeheersing. Later deed ik nog een post-hbo opleiding journalistiek en een opleiding tot uitgever. Van 2009 tot 2018 werkte ik bij het uitgeefbedrijf van Royal Jongbloed: eerst als redacteur, later als acquirerend redacteur. Ik was verantwoordelijk voor het fonds Sestra, dat bestaat uit christelijke vrouwenboeken.

Bij Jongbloed deed ik veel ervaring op in het uitgeven van boeken en magazines. Het begeleiden van auteurs vond ik het leukste van mijn werk: samen een concept verzinnen waarmee je iemands boodschap op een aantrekkelijke manier zichtbaar kunt maken.

door Hannah

Vanaf begin 2019 werk ik vanuit mijn eigen bedrijf door Hannah. Hier kan ik de dingen doen die bij me passen en waar ik blij van word. Met als basis het schrijven van artikelen: interviewen, research doen en daar iets moois van maken. Zorgvuldig, helder en altijd met aandacht voor de mens achter het verhaal. Ik vind het leuk om regelmatig een cursus te volgen op het gebied van journalistiek. Zo vergroot ik mijn kennis en verbeter ik mijn vaardigheden.

Daarnaast coach en begeleid ik auteurs. Als auteurscoach kan ik auteurs Ć©cht een stap verder helpen. Hier heb ik enorm veel plezier in. Ik zie snel de verbeterpunten, maar bij mij staat de menselijke maat voorop: daarom communiceer ik altijd positief, zorgvuldig en persoonlijk. Ik ken het boekproces van A tot Z en kan daarom alle diensten leveren die er nodig zijn voor het maken van een uitgave: van een adviesgesprek of quickscan tot het begeleiden van het hele traject.

Verder wil ik met door Hannah flexibel zijn in mijn werkzaamheden. Ik probeer graag iets nieuws: of dat nu ghostwriting is, een ebook corrigeren of een artikel vertalen. Ik wil ruimte houden om te spelen en uit te proberen, want ik vind veel dingen interessant. Vanuit die nieuwsgierigheid wil ik anderen helpen en inspireren.

Interesses

Ik ben een soort informatieslurper. Ik verdiep me graag in een onderwerp en leer er alles over. Dat vertel ik vervolgens – gevraagd of ongevraagd – weer aan anderen. Op mijn blog verschijnt regelmatig een verhaal over een van mijn interesses. Op dit moment zijn dat bijvoorbeeld: duurzaamheid en minder afval, timemanagement, bullet journaling, opvoeding, voeding en beweging, boeken en geloof.

Wil je meer weten over mij? Mail me dan! Ik beantwoord graag je vragen. Bekijk ook mijn Linkedin-profiel.

https://www.instagram.com/hannahzandb