lijstjes

Het lijstje van … week 15

Het is nog lang geen zomer, maar toch voelde het al een beetje zo dankzij het mooie Sestra zomermagazine dat net verschenen is. Dankzij de tips van Tischa en Mirjam was het deze week best gezellig thuis. En natuurlijk vieren we Pasen tijdens een lekker lang weekend!

#1 Zomer

Het Sestramagazine Zomer kwam deze week binnen van de drukker! Dit is een magazine dat twee keer per jaar verschijnt en waar ik de eindredactie van mag doen. Veel mensen noemen het de christelijke Flow .. en dat vind ik eigenlijk wel een eretitel 🙂 Het staat altijd vol met mooie inhoudelijke artikelen, maar ook veel recepten, mode en creatieve dingen. Deze keer zit er een superleuk handlettering- en illustratieboekje bij, dat je eruit kunt halen en mee kunt nemen op vakantie.

#2 Pasta e fagioli

Klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Pasta e fagioli is een soort kruising tussen soep en pasta, met bonen en worstjes. Dit maak ik altijd wanneer ik geen idee heb wat ik moet eten en weinig tijd om te koken. Je gooit alles in één pan, dus het is zo klaar. De kinderen vinden het heerlijk, en dat is belangrijk 🙂 Ik gebruik het recept uit Relax Mama in de keuken, maar dit recept van Jumbo is ook heel lekker. Je kunt het aanpassen naar wat je in huis hebt en lekker vindt.

#3 Duurzame mode

Deze week kwam ik van alles tegen rondom duurzame mode. De app Rank a Brand ken je misschien wel, hiermee kun je checken hoe groen en eerlijk het merk is dat jij leuk vindt. Flavourites heeft tegenwoordig een eigen eco-afdeling, waar je een heleboel verantwoorde webshops vindt. Eentje die ik erg leuk vind is Miss Green; prachtige basics! 

#4 Goede Vrijdag

Gisteravond keken we naar The Passion en ik was erg onder de indruk, wat een prachtige editie dit jaar. Vandaag heb ik hem samen met de jongens nog een keer bekeken. Vooral David van 7 vond het prachtig en kon het al goed begrijpen. Verder hebben we vandaag een paastafel gemaakt in een koektrommel 🙂 en daarbij het verhaal van Jezus’ dood gelezen. Zondag lezen we over de opstanding en rollen we de steen weg! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *