lijstjes

Het lijstje van … week 17

Onze verhuisdag komt steeds dichterbij. Intussen was het Koningsdag, ik was jarig en Jefta had z’n eerste griepje te pakken. Verder ging ik naar een superleuke boekpresentatie en heb ik weer iets gebakken. 

#1 Slapen met je baby

Jefta is bijna een half jaar en slaapt lekker dicht bij ons. En dat gaan we voorlopig nog niet veranderen … ik ben namelijk een luie ouder, die ‘s nachts liever haar bed niet uit wil. Hij ligt in de co-sleeper naast me, en ik kan hem troosten of voeden zonder dat we daar allebei erg wakker van worden. Vaak vallen we tijdens het voeden weer samen in slaap. Een co-sleeper kun je (tweedehands) kopen, maar ook huren via wieghuren.nl. Meer over de voordelen van samen slapen lees je hier. Wanneer je je goed voorbereidt (zoals dekens ipv dekbed) is het absoluut niet gevaarlijk.

#2 Online shoppen

image

Binnenkort gaat mijn zusje trouwen! Het wordt groot feest natuurlijk en daar hoort mooie feestkleding bij. Voor de oudste twee jongens shopte ik online bij Next, een Brits kledingmerk. Ik vond hier prachtige ‘nette’ kleding voor een leuk prijsje. En ook nog voor allebei een heerlijke joggingbroek, die ze nu niet meer uit willen trekken. De kleding valt goed op maat en je hebt het snel in huis.

#3 Leven met aandacht

Dat willen we allemaal wel, toch? Voor mij blijft het in ieder geval wel een uitdaging om aandacht te besteden aan alle kleine dingen die het leven waardevol maken. Sarianne van Dalen schreef een prachtig dagboek over aandachtig leven aan de hand van Filippenzen 4:8. De boekpresentatie was een gezellig feestje. Erg mooi om dit te mogen uitgeven!

#4 Lekkere crackers

Dit is typisch een recept voor een moment waarop je denkt ‘o help, er komen straks vijf vriendjes spelen en ik heb niets lekkers in huis’. Voedzaam, lekker hartig en snel klaar, deze havermout-zadencrackers. Ook goedgekeurd als ontbijt trouwens. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *