lijstjes

Het lijstje van … week 12

Een bijzondere week, want we kregen de sleutel van ons nieuwe huis! Vanaf nu kunnen we dus eindelijk aan de slag, en uitkijken naar de verhuizing straks. Deze week deel ik met jullie een prachtig boek van een auteur uit mijn eigen stal. Geniet van het weekend!

#1 Lentezoet

De gedichten van Tirza van Lentezoet zijn echt prachtig. Ze weet heel raak te verwoorden hoe het leven met kinderen eruitziet en wat je voor ze kunt voelen: de leuke, maar ook de lastige kanten. Ze geeft woorden aan kleine alledaagse dingen en grote gevoelens. Bovenstaand gedicht kreeg ik als kraamcadeau, en krijgt een mooie plek op Jefta’s nieuwe kamer. 

#2 Lekker soepje

De geroosterde tomatensoep van Relax Mama staat bij ons regelmatig op het menu. Het is een heerlijk smaakvol en gezond soepje, iedereen smult ervan. Ik maakte hem vandaag met overgebleven cherrytomaatjes, ook heel lekker!

#3 Zij Lacht

Elke dag een mooie, praktische overdenking: dat is Zij Lacht. Deze site is opgezet door een studente en heeft in korte tijd veel volgers gekregen, en niet voor niets! De overdenkingen zijn kort en lees je makkelijk op je telefoon, bijvoorbeeld als je onderweg bent. Helemaal van deze tijd, als je het mij vraagt. Check ook het prachtige Instagram-account

#4 Van onschatbare waarde

Klarine heb ik vorig jaar leren kennen. Ze heeft uitgezaaide borstkanker en is ongeneeslijk ziek. Hierdoor heeft ze een andere blik gekregen op haar leven, en op de opvoeding van haar kinderen. Ze zoekt heel bewust naar momenten die waardevol zijn voor haar gezin. Hierover heeft ze een aantal mooie bijbelstudies geschreven, om moeders te inspireren. Ik vind het heel bijzonder dat zij de lezers in haar boek meeneemt en ze vanuit eeuwigheidsperspectief naar het leven laat kijken. Toen Van onschatbare waarde naar de drukker ging, moest Klarine net een zware operatie ondergaan. Gelukkig kon ze deze week het eerste exemplaar aan haar eigen moeder overhandigen. Lees hier haar blog over dit moment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *