lijstjes

Het lijstje van … week 13

Heerlijk om met dit lenteweer buiten te zijn! Sinds kort mag Jefta in de fietskar, dus fietsen we regelmatig even naar het nieuwe huis om de vorderingen te bekijken. Als we naar buiten gaan, zet ik hem vaak even in de ringsling. Het was ook nog Boekenweek en ik kwam nog meer leuks tegen deze week …


#1 Afspraak in Portugal

Het is Boekenweek en ook de christelijke boekhandel heeft een eigen boekenweekgeschenk: de novelle Afspraak in Portugal van Corien Oranje. Een ontroerend verhaal, maar toch met veel humor verteld. Ik heb er hele fijne avond mee doorgebracht (toen was hij helaas alweer uit). Hierbij heb je dus een goed excuus om een boek te kopen deze week!

#2 Ringsling

Een ringsling is een draagdoek die je over één schouder draagt. Je haalt de stof door twee ringen, vandaar de naam 🙂 De laatste tijd pak ik de ringsling steeds vaker. Ik kan Jefta hier snel in zetten, dus hij is heel makkelijk voor even in huis, of in en uit de auto. En Jefta vindt het ook leuk, zo kan hij alles goed zien. 

#3 Inge

Als je van mooie plaatjes houdt, moet je het Instagram-account van Inge_Kamminga eens bekijken. Een mooi zwart-wit huis en twee schattige kids met prachtige kleertjes 🙂 Ik doe altijd veel inspiratie op! Hoewel mijn kledingkasten er een stuk rommeliger uitzien. Ze verkoopt ook zelfgemaakte zwangerschapsposters zoals die hierboven, wat een superleuk idee is dat!

#4 Het geheime leven van vierjarigen

Is het een soap of een documentaire, of iets ertussenin? Het is in ieder geval grappig, herkenbaar én leerzaam. Acht kleuters, een speellokaal, en een heleboel camera’s en microfoontjes, en dan kijken wat er gebeurt … Twee ontwikkelingspsychologen geven commentaar. Het programma geeft mij veel nieuwe inzichten in de leefwereld van mijn kleuter. Hier terug te kijken.

#5 Babyplakboek

Uitgeverij Snor maakt altijd super originele uitgaven. Zo ook het babyplakboek, dat we als kraamcadeau kregen. Ik wilde graag een mooi bewaarboek hebben om dat eerste bijzondere jaar goed te onthouden, en daar is dit boek heel geschikt voor. Ik houd het tot nu toe elke week bij, dus dat gaat goed 🙂 Je vult iedere week een vraag in, er zit soms een opdrachtje bij, en je kunt er een foto bij plakken. En dat alles ziet er heel hip en vrolijk uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *