lijstjes

Het lijstje van … week 11

Eindelijk lente! De jongens hebben heerlijk zonder jas buiten gespeeld, en zelf hebben we ook alweer in de tuin gezeten. Ik krijg altijd meteen meer energie van de zon. En zin in nieuwe leuke dingen! Het was dan ook niet zo moeilijk om weer een leuk lijstje te maken met een boek, een magazine en een … capsule?

#1 Kiind magazine

image

Het nieuwste exemplaar van Kiind magazine viel door de bus, met als thema ‘Groei’. Dit blad, dat begon als online magazine, is mij echt op het lijf geschreven. Het gaat over bewust en duurzaam ouderschap, met onderwerpen als samen slapen, dragen, borstvoeding, maar ook relaxt opvoeden en gezond eten. Ik leer er altijd veel van. Er is zelfs een jaarlijks festival wat echt superrelaxt en leuk is. 

#2 De tuin en het kruis

image

Dit boek kregen we voor het opdragen van Jefta. Het is in deze veertigdagentijd heel toepasselijk, want het vertelt het verhaal van God: van paradijs tot kruis. Ik vind het bijzonder dat het grote verhaal van de Bijbel zo begrijpelijk wordt gemaakt voor jonge kinderen (4-8). De illustraties zijn prachtig!

#3 Capsule wardrobe

Stiekem deel ik alvast iets uit het Sestra zomermagazine, waar ik deze week druk mee was (het komt bijna uit!). Namelijk de capsule wardrobe! Gedurende een seizoen draag je 37 kledingstukken die goed bij elkaar passen. Je zoekt ze vantevoren uit. Omdat je dat in 1x doet, past alles goed bij elkaar. Het idee is dat je minder uitgeeft, omdat je een aantal basisstukken hebt en een beperkt aantal nieuwe items. Geen miskopen meer dus, milieubewust, minimalistisch en praktisch! Ik ga regelmatig naar een personal shopper, die volgens hetzelfde concept werkt. Heel fijn om in een keer klaar te zijn met shoppen en goed te kunnen combineren.

#4 Moment design foto’s

image

Deze week was de auteursdag van Jongbloed en daar werden alle auteurs mooi op de foto gezet door mijn collega Inge van Tiwifotografie. Ze heeft mij, en ons gezin, ook al een paar keer gefotografeerd. Ik had altijd een hekel aan fotoshoots, maar bij Inge is het eigenlijk gewoon heel leuk. Dat komt omdat ze werkt met Moment Design: ze stelt vragen, doet spelletjes en maakt er zo echt een gezellig momentje van. De foto’s zijn daardoor heel ongedwongen, je kunt zien dat we lol hebben! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *