lijstjes

Het lijstje van … week 9

Afgelopen weken verliepen even niet zoals gepland. Ik had een fikse keelontsteking te pakken en was even nergens toe in staat. Gelukkig ben ik er weer helemaal bovenop. En ik heb natuurlijk nog kans gezien om de leukste dingen van deze week op een rijtje te zetten!

#1 Wat zit er in je deo?

Tja, wat zit erin? Ik wierp laatst een blik op het etiket van mijn deo en wat zag ik daar als eerste ingrediënt … aluminium! Dat verbaasde mij enorm. Het leek me niet zo prettig voor mijn lijf en dat klopt ook. Lees dit interessante artikel maar eens. Ik heb inmiddels de homemade deo in de kast staan. Werkt prima!

#2 Veertigdagentijd

Gisteren is de veertigdagentijd begonnen, waarin we aftellen naar Pasen. Goed om daar bewust bij stil te staan. Daarom volgen wij met ons gezin een interactief dagboekje van Hanna Holwerda: God woont bij zijn volk. Het staat vol leuke vragen en opdrachtjes. En bovendien maak je zelf een tabernakel in een kijkdoos, leuk!

#3 Perentaart

Nieuwe favoriet hier in huis! Hij is lekker kruidig en zoet door de peer, smeuïg door het amandelmeel, makkelijk te maken en gewoon heel erg lekker. Je maakt hem met five spices (ik gebruik die van Verstegen), dat lijkt op speculaaskruiden maar dan net anders. Heel verrassend 🙂 Het recept vind je hier.

#4 Lekkere nootjes

Wij houden erg van gedroogde vruchten en nootjes als snack tussendoor. De lekkerste nootjes kun je in grootverpakking kopen bij De Notenshop. Bijvoorbeeld de heerlijke elitehaver of pecannoten. De elitehaver gaat bij ons per 5 kilo 🙂 De jongens zijn gek op de gedroogde mango, beter dan snoep!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *