boeken

De ware worden (recensie)

Gelukkig met jezelf & gelukkig in de liefde
Margo den Ouden en Rinke Verkerk

Twee vriendinnen beschrijven hun liefdesleven; de fouten die ze maakten en wat ze ervan leerden. 

Beide vrouwen maken als student iets vervelends mee met een ‘foute’ man. Hier vertellen ze openhartig over. Daarna belanden ze allebei in een diep dal en weten ze niet hoe ze liefde moeten vinden. Uiteindelijk ontdekken ze dat ze in zichzelf waardevol zijn (‘weergaloos’). De oplettende lezer vindt hierin ook verwijzingen naar God: Hij is degene bij wie ze uiteindelijk hun waarde vinden. Van daaruit vinden ze allebei een gezonde relatie en zelfs een huwelijk.

Het boek is een aantrekkelijke mix van levensverhaal en tips voor de lezer. Hierdoor lees je het gemakkelijk uit. Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop het geloof verweven zit in het boek. Als christen lees je tal van verwijzingen naar God, terwijl het boek ook relevant blijft voor niet-christelijke lezers. 

Wat leerde ik van dit boek?

Zelf ben ik gezegend met een saai en gelukkig liefdesleven, waardoor ik geen ervaring heb met daten, exen en andere lastige zaken. Toch haalde ik een aantal waardevolle lessen uit dit boek:

  • Zoek je gevoel van eigenwaarde niet bij je partner.
  • Vrienden zijn enorm belangrijk.
  • Jouw kind is je nalatenschap in deze wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *