lijstjes

Het lijstje van … week 33

Mijn laatste blog is alweer een hele poos geleden. We zijn verhuisd en wonen nu op een prachtig plekje. Echt genieten! Daarna ben ik een poosje erg moe geweest door de drukke periode die ik achter de rug had. Na een relaxte vakantie in Frankrijk ben ik er gelukkig weer vol energie. Nu is het de kunst om dat rustige tempo vast te houden …

#1 Bullet journal

image

Het bullet journal heeft me erg geholpen om weer wat overzicht te krijgen. Dit is eigenlijk gewoon een notitieboek waar je allerlei lijstjes, todo’s en je agenda in bij kunt houden. Ik gebruik het vooral om overzicht te krijgen over alles wat ik bedenk en wil doen. En zo wordt goed zichtbaar dat dat eigenlijk best veel is, en best wat minder kan … (foto © Sabine Metz). Binnenkort hoop ik uitgebreider te bloggen over bullet journaling!

#2 Rogge-notenkoek

Het is hier nog zomervakantie en ik ben daarom wat meer thuis met de kinderen. Iets wat we altijd graag samen doen, is bakken. Laatst maakten we een ontbijtkoek naar een recept van Rens Kroes. Hij was erg lekker! Het is meer een notenkoek die je als tussendoortje kunt eten, heel gezond met rogge.

#3 Pluktuin

Ik wilde altijd al eens naar een pluktuin en afgelopen week was het dan zover: we gingen naar Fruithof de Struikrover in Oldeholtpade. (je hoeft niet helemaal naar Friesland af te reizen hoor, je hebt tegenwoordig overal pluktuinen). Hier plukten we zelf bramen en frambozen en dat was erg leuk! Het geeft een heel voldaan gevoel als je je eten zelf bij elkaar hebt verzameld. De jongens aten intussen net zoveel als ze plukten, dus ik heb maar een bakje extra afgerekend. Van de opbrengst maakte ik lekkere bramenpuree voor in de yoghurt.

#4 Less is luxe

Het blijft voor mij echt een zoektocht om eenvoudiger te leven. Voor ik het weet zit ik weer online te kijken naar allerlei dingen die ik helemaal niet nodig heb. Wat inspiratie om simpeler te leven is dan heel erg welkom. Lou Niestadt schreef en tekende er een prachtig boekje over, met leuke tips en toffe quotes. Ik haalde er leuke tips uit over ontspullen, opvoeden en avonturen beleven. Het is helemaal handgeschreven en staat vol mooie illustraties. Je moet wel houden van wat volle pagina’s waarop veel te zien is. Mijn favo quote uit het boekje:

Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.

Maya Angelou

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *