duurzaam, minder afval

Wasbaar luieren

Ineens had ik er genoeg van: al die wegwerpluiers. Ik zag de bergen afval die Levi de komende drie jaar zou gaan produceren al voor me. Een kind gebruikt gemiddeld 5.000 luiers tot het zindelijk is en produceert daarmee 1.000 kilo afval, dus je kunt je voorstellen hoe die berg er ongeveer uitziet. Slecht voor het milieu.

Gelukkig zijn wasbare luiers tegenwoordig een heel goed alternatief. En hebben ze, behalve dat ze beter voor het milieu zijn, nog meer voordelen. Ze zijn liever voor de huid, je bent er minder geld aan kwijt en – heel belangrijk – kindjes worden er eerder zindelijk mee. David is ruim 3 en maakt nog geen aanstalten om zindelijk te worden, dus daarmee krijg je mij wel over de streep. 

Tijd om over te stappen dus. Dat bleek minder eenvoudig dan ik had gedacht. Na wat rondneuzen op Kaatje Katoen en Babybum, zag ik al snel door de bomen het bos niet meer. Eendelig, tweedelig, prefold, pocket … de keuze bleek (te) ruim. Dus deed ik wat de meeste vrouwen doen als ze moeten kiezen: ik ging af op het uiterlijk. Want wat zien die wasbare luiers er leuk uit. 

Als eerste bestelde ik twee superschattige luiers: de Rumparooz Preppy (mooie kleurtjes!) en de Bitti Tutto Royal Blue (lekker zacht!). Ik kan nog niets zinnigs zeggen over hun prestaties, want Levi heeft ze nog maar één keer gedragen. Maar de foto’s zijn zeker de moeite waard! Zonde om deze beauty’s onder kleertjes te verstoppen. Inmiddels zijn er meer luiers onderweg en het testen gaat snel, dus binnenkort is er vast meer te vertellen. Voor nu: enjoy!

imageimage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *